3 vinkkiä kauniiseen ihoon

26.03.2020

Iho on elimistön suurin elin. Se heijastaa myös muiden kehon elinten kuntoa. Siksi ihonhoidossa on tärkeä muistaa kokonaisvaltaisuus. Tässä seitsemän vinkkiä kauniiseen ihoon.

1. Nesteytys. Normaali nesteytys ehkäisee kuivia huulia, kurkkua ja suuta sekä pitää ihon elastisena. Veden juonti päivän mittaa virkistää mieltä, ja ylläpitää hyvää lihasten, nivelten, ja verisuonten toimintaa. Vesi auttaa munuaisia toimimaan normaalisti ja puhdistaa verta. Juo vettä n. 40ml painokiloa kohden, eli esimerkiksi 60 kiloisen naisen tulisi juoda vettä päivässä n. 2,4 litraa. Suomessa on loistava puhdas kraanavesi, eikä muovipullotettua vettä kannata ostaa, sillä muoveissa olevat pehmentimet bisfenoli A ja ftalaatit aiheuttavat ksenoestrogeeneinä estrogeenin kaltaisia vaikutuksia elimistössä sukupuolesta riippumatta. Kuitenkin kunnittain kraanavesi saattaa sisältää putkiston vaihtelevan kunnon ja muiden tekijöiden vuoksi klooria, petrokemikaaleja, fenoleita, torjunta-aineita, raskasmetalleja kuten kupari, lyijy, elohopea, kadmium jne. ruostetta, rautaa, kalkkia, antibiootti- ja hormonijäämiä, jonka takia voi olla hyvä hankkia vesihanaan asennettava vedensuodatusjärjestelmä.
Satsaa lisäksi kestävään lasiseen juomapulloon, jossa on hyvä suoja.

2. Tietysti vesi täytyy saada imeytymään, joten tärkeä on saada hyvälaatuisia suoloja. Natriumia ei kannata tankata liikaa, vaan suolaa tulisi nauttia enintään n. teelusikallinen päivässä, näin ehkäisten korkeaa verenpainetta.

3. Öljyt ja rasvat. Omega 3 ja omega 6 rasvahappojen suhde tulisi olla kunnossa. Omega 3 saa kalaöljystä. Syö siis rasvaista kalaa vaihtelevasti eri lajeja 2-3 kertaa viikossa, mutta vältä taimenta, Itämeren lohta, sekä haukea, sekä muita kaloja, joissa on metyylielohopeaa, syöpävaarallista PCB:tä, DDT:tä, ja dioksiineja. Säilykekalassa on lisäksi tinayhdisteitä. Vesistöistä löytyy teollisuuden käyttämiä palontorjunta-aineita ja vettä hylkivien aineiden yhdisteitä. Helpoin ja turvallisin vaihtoehto on ostaa kalaöljy, joka on mustaa-valkoisella puhtaaksi testattu eettisesti kasvatetusta kalasta tai ei-uhanalaista, villiä kalalajia, joka on kalastettu saastumattomilta vesiltä.