DIY Sokerikuorinta & kylpysuola

29.06.2020

Kesällä vartalon ihon kunnosta on tärkeää huolehtia erityisesti siksi, että aurinko kuivattaa ja haihduttaa iholta kosteutta.

Kuorinta lisää ihon pehmeyttä, verenkiertoa, tasoittaa arpia ja sävyeroja kuten pigmenttiläiskiä, syventää rusketusta, silottaa ja tasoittaa ihon sävyä.

Lisäksi öljypohjaiset itse tehdyt vartalonkuorintatuotteet ovat ihanteellisia aurinkosuojatuotteiden poistamiseen, sillä niiden sisältämät mineraalifiltterit tukkivat ihohuokosia helposti. Kuorinta valmistelee ihon myös tehokkaasti vastaanottamaan muut hoitotuotteet ja tehoraaka-aineet.

Vartalon iho olisi hyvä kuoria vähintään kerran viikossa, mutta kevyen kuorinnan voi toistaa kasviöljypohjaisella kuorinnalla useampanakin päivänä viikossa, mikäli iho ei ole palanut, ärtynyt tai rikki. Ikääntyvän ihon kuorinta on erityisen tärkeää, koska vuosien myötä ihon luonnollinen uudistumisprosessi hidastuu ja kuollut ihosolukko pysyy tiukemmin ihon pinnalla, jolloin tuoreen solukon muodostuminen voi estyä.


DIY kuorinta - Epsom-suola, Merisuola & Ruokosokeri 

- Merisuolakiteet ovat sokeria karkeampia ja teräväreunaisempia ja sopii siten sokeria paremmin paksuille ja karheille ihoalueille kuten jalkapohjat ja kyynärpää. Merisuolan hyötyihin kuuluvat antimikrobisuus ja syväpuhdistavuus. Lisäksi sen sisältämät mineraalit, kuten magnesium ravitsevat tehokkasti ihoa.

- Ruokosokerikiteet ovat pyöreämpireunaisia ja liukenevat nopeammin ihon ja veden lämmössä. Tämä tekee sokerista hellävaraisemman kuorijan ja sopii siten myös kasvoille.

- Epsom-suola eli magnesiumsulfaatti on lihas-ja nivelkipuihin ulkoisesti käytetty valmiste ja sillä on erityisesti lihaksia rentouttava vaikutus (Vain ulkoiseen käyttöön). Epson-suolaa voi käyttää kylpysuoloihin, jalkakylpyihin, ihon kuorintaan ja puhdistamiseen.Sokerikuorinta vartalolle


Tarvitset;

0,5 dl Ruokosokeria

1/4 dl Neitsytkookosöljyä tai Neitsytoliiviöljyä (luomu)

Muutama tippa piparminttu-uutetta & piparmintun lehtiä

Ohje:

Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi, sekoita joukkoon piparminttuaromi sekä tuoreita piparmintun lehtiä. Lisää lopuksi sokeri ja purkita. Sokerikuorinta sopii koko vartalolle ja tekee ihosta silkkisen pehmeän!


Laventelikylpysuola

Laventelikylpy rauhoittaa, rentouttaa ja laukaisee jännitystiloja. Ihanan tuoksuinen kylpy sopii jokaiselle iltahetkeen. Laventelikylpy toimii hyvin myös lapsille, juuri ennen nukkumaanmenoa. Laventelin eteerinen öljy tappaa bakteereita ja ehkäisee ihotulehduksia. Epsom- suolalla puolestaan on uskomaton määrä terveyttä edistäviä vaikutuksia. Magneesiumsulfaattia sisältävä suola sulaa helposti kylpyveteen ja rentouttaa, pehmentää ihoa sekä auttaa jännitystiloihin. Kylpysuolan tekemisessä tärkeää on, että varmistat suolan olevan puhdasta luonnonsuolaa.

Tarvitset:

4 dl merisuolaa tai epsom- suolaa

3 rkl kookosöljyä

n. 3 tippaa aromaattista laventeliöljyä


Ohje:

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään kulhossa. Kaada esimerkiksi hillopurkkiin ja koristele purkki.


Näillä ohjeilla saat vartalon ihon hehkun palautettua helposti luonnollisesti!


Linkit:

https://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/ruususuu_ja_huvikumpu/diy_sokerikuorinta_talven_vasyttamalle_iholle