Kokonaisvaltaisen ihonhoidon vinkit

26.03.2020

Omega 6 saa kaikista siemenistä ja pähkinöistä, sekä niiden kylmäpuristetusta öljyistä. Lisäksi omega 7 rasvahappoja saa macadamiapähkinöistä, tyrnimarjan siemenistä, ja niiden kylmäpuristetusta öljystä. Omega 9 saa avokadosta ja oliiviöljystä.

Öljyn kanssa kannattaa syödäkin jotain. Ihon ja suoliston kunnon välillä onkin suora yhteys. Hyvien bakteerien tasapaino luo vahvan pohjan ihon tulehdustilojen, kuten aknen, ekseeman ihottuman, psoriasiksen, ja ruusufinnin vastaan taistelevien kehon molekyylien luomiseen. On tärkeää, että ravinnosta myös imeytyy kaikki hyvät ainekset. Tähän tarkoitukseen hyviä prebioottisia ruokia ovat esimerkiksi banaani, kaura, artisokka, valkosipuli, sipulit, ja pähkinät. Nämä edistävät bifidobakteerin tuotantoa. Hyviä probioottien lähteitä ovat hapatteet, kuten maustamaton joghurtti, kimchi, kefiiri, tempeh, pästöroimaton hapankaali. Syö myös ruokia, joissa on paljon polyfenoleita, kuten mustikat, granaattiomena, kirsikat, tumma suklaa ja vihreä tee. Raakasuklaan kylmäpuristetusta kaakaovoissa on lisäksi hyviä rasvoja. Antibiootit puolestaan tappavat hyviä bakteereja ja antibioottikuurin kanssa on välttämätöntä ottaa maitohappobakteeri- ja probioottilisä.

Yksittäiset mineraalit ja vitamiinit. Sinkki. E-vitamiinia. C-vitamiinia sitruksista, paprikasta ja marjoista. A-vitamiinia appelsiinista, porkkanoista ja bataatista. MSM. Tuoreet vihreät kasvikset, kuten luomu selleri, pinaatti, parsakaali, lehtikaali, rucola, korianteri, persilja, ja idut lisäävät hyvinvointia.

Ulkoinen ihonhoito: Pese kasvot aamuin ja illoin. Käytä luonnonkosmetiikka-sertifikoitua puhdistusainetta, kasvovettä, seerumia, voiteita ja meikkejä. Hoida ihoa kuivaharjaamalla, probioottisella voiteella, puhtailla siementen öljyillä, kuten macadamiapähkinäöljyllä, joihin voi laittaa hoitavia eteerisiä öljyjä. Älä koske kasvoihin ylimääräisesti. Vaihda tyynyliinat kolmen päivän välein. Käytä iholle hyviä tekstiilejä vaatteissa ja vuodevaatteissa, kuten silkkiä, bambua, pellavaa, villaa, hamppua, ja luomupuuvillaa. Käytä luonnonmukaisia kodin siivous- ja pesuaineita sekä saippuoita.