Solutason hyvinvoinnin vinkkejä!

04.03.2020

Meillä kaikilla on tietty määrä syöpäsoluja, eli häiriytyneitä soluja kehossamme, mutta vasta niiden totaalinen ylikuormitus ja hallitsematon jakautuminen aiheuttaa huomattavissa olevan kasvaimen. Syöpä nyt sattuu olemaan sellainen tapaus, joka iskee kuin Egyptin vitsaukset.

Syövän hoito suoneen ohjattavilla kemikaaleilla tai säteilyllä on valtavan uuvuttavaa ja romahduttaa kehon oman immunipuolustuksen ja sairaalaralli muuttaa kenet tahansa tavallisesti eloisan ja iloisen ihmisen kalpeaksi ja turpeaksi karvattomaksi koe-eläimeksi. Parhaassa tapauksessa koettelemuksesta syntyy uudestaan kuin feenikslintu tuhkasta. Tässä muutama ajatus asioista, jotka ehkäisevät syöpää ja vinkkejä, jotka auttavat korjaamaan ja suojaamaan kehon soluja päivittäin.

Metafyysisellä tasolla syöpä johtuu selvittämättömistä peloista, traumasta, syvästä mielipahasta, kalvavasta vihasta ja surusta, joten hoida näitä tunteita. Käy läpi elämääsi, mutta älä jää vellomaan ja käytä tarvittaessa apunasi terapeuttia, psykologia ja muita mielen huippuammattilaisia, joiden kanssa yhdessä on luotu selkeä absoluuttisen terveyden läpinäkyvä tavoite. Tunteet on tärkeää saada purettua ulos turvallisesti. Valitse ja tiedosta myös tarkoin mitä uutta syötät mieleesi päivittäin television, lehtien, kirjojen, elokuvien, sarjojen, uutisten, pelien ja sosiaalisen median kautta. Muista myös, että sosiaalinen media ja siellä tuntitolkulla oleminen ei korvaa aitoja ja arvokkaita ihmissuhteita.

Syöpä on pahimmassa tapauksessa tappava sairaus ja sen hoito vaatii suuria elämänmuutoksia. Saatat huomata, että joku elämän osa-alue sisältää sellaisia myrkyllisiä tekijöitä, jotka on välttämätöntä muuttaa tai eliminoida tai jokin elämäsi osa-alue on jäänyt kokonaan huomioimatta. Voi olla, että olet altistunut jollekkin myrkylle pitkäaikaisesti kotona tai työssä ja sinun on pakko muuttaa asuinpaikkaa ja lopettaa työssäsi. Luota intuitioosi.

Henkinen hyvinvointi. Älä taistele itseäsi vastaan, vaan kehity ja kehitä kaikkia eri elämän aspekteja ja luo positiivinen, realistinen ja rakentava, mutta lempeä, ymmärtäväinen ja viisas voittajan ajattelumalli. Lisää rauhoittavia, tasapainottavia elementtejä elämään. Listaa asioita, joista olet elämässä kiitollinen ja mikä tekee sinut onnelliseksi ja ympäröi itsesi näillä asioilla.

Musiikki, taiteet, kirjoittaminen. Ilmaise itseäsi! Nimenomaan ne syvälle juurtuneet ja piilotetut vahvat tunteet on tärkeä saada ulos taidokkaalla itseilmaisulla. Lisää valoa ja väriä elämään. Myös esimerkiksi kasvien hoitaminen tai oman puutarhan pitäminen voi olla yllättävän terapeuttista. Sanotaan, että koirat pystyvät haistamaan syövän, mutta lemmikeillä on myös terapeuttisia hyötyjä. Musiikilla on hienovaraisia vaikutuksia ja voit ottaa päivittäiseen rutiiniin kuunnella tietyn hertsiasteikon solutasolla parantavaa musiikkia tunnin ajan syvässä rentoutuksessa. Nauti tuoksuista ja piristä oloa eteerisillä öljyillä.

Hoida itseäsi fyysisesti laadukkaalla levolla ja unella, hengitysharjoituksilla, lempeällä venyttelyllä, puhtaassa ulko-ilmassa ja metsässä reippailulla, pyöräilyllä, säännöllisellä ja monipuolisella liikunnalla, tanssilla, joogalla, saunalla, avanto-uinnilla tai muulla suosikkiurheilulajillasi. Viha ja epämukava olo on jaksamista mukaillen parempi purkaa hallitusti kuntosalilla kuin missään muualla.

Kaikki on yksinkertaista kemiaa. Lopeta kehon kuormittaminen tieteellisesti tutkitusti syöpää aiheuttavilla aineilla. Pienistä määristä siellä täällä syntyy valtava kuormitus. Älä käytä keinomakeutusaineita tai muita keinotekoisia aineita ruoassa tai juomissa. Välttele paikkoja, joissa on huono ilmanlaatu. Lue tuotteiden pakkausselosteet ja opettele myrkyt, ja vastapainona opettele myös luonnolliset ainekset ja niiden vaikutukset. Vaihda luonnollisiin aineisiin kokonaisvaltaisesti ruoan ja juomien lisäksi puutarhanhoidossa, siivouksessa, pyykinpesussa, tiskiaineissa, hygieniatuotteissa, kosmetiikassa, hiustenhoidossa ja ylipäätään kaikissa tuotteissa.

Opettele ruoanlaittoa ja ravitsemusta. Älä käristä ruokaa, koulussakin terveydentiedon tunnilla opetetaan karsinogeenien välttämistä. Syö luomulaatuista oikein valmistettua kunnollista täyttä lihaa, proteiinia, monipuolisesti tuoreita kasviksia, marjoja, sieniä ja terveellisiä luonnollisia öljyjä ja rasvoja, sekä laajasti säteilyttämättömiä mausteita, joista nostona varsinkin kurkuman kurkumiini, sekä sopiva määrä luonnonsuolaa. Avaimena on laatu. Terveydestään huolehtivalla ja sairauksien ennaltaehkäisyn kannalta ei ole varaa syödä huonosti, kuten valmisruokia ja eineksiä.

Jokaisen sisäinen kulinaristi kyllä osaa kertoa myös, milloin pizza ja pizza tarkoittavat eri asiaa, eli kaikkien raaka-aineiden laatu ja valmistustaito vaikuttavat kokonaisuuteen. Marketin roiskeläpät tai pakastelaatikot, tai valmisjalosteista, purkkikamasta ja halvimmista tukkuaineksista valmistettu suomalaisen paikallisraflan "pizza" tai kotikutoiset hiivaiset ananas-kinkkukyhäelmät ovat täysin eri asia kuin vaikka aitoon italialaiseen maalaishenkiseen tyyliin intohimolla valmistettu pizza, jonka raaka-aineet ja valmistusmenetelmä ovat niin huikean laadukkaita, että pizza on jopa terveellistä, mausta tinkimättä. Lisäksi perinteisistä resepteistä voi helposti raaka-aineita muuttamalla muokata tiettyihin ruokavalioihin sopivia ruokia.

Opettele missä kasviksissa on eniten viljelyssä käytettyjä myrkkyjä, ja osta ne luomuna. Lähtökohtaisesti on naurettavaa, että on välttämätöntä kirjoittaa aina sana luomu tai biodynaamisesti viljelty ruoka-sanan eteen, kun isoisovanhempamme kutsuivat sitä vain ruoaksi.

Syöpäsolut elävät sokerista kuten muutkin solut. Jos sinulla on sokeririippuvuus, se tulee hoitaa pikkuhiljaa kuten mikä tahansa huumausaineen riippuvuus. Lopputuloksena tulee olla täysi vapaus sokerista luonnon marjoja, kohtuullisesti hedelmiä, juureksia ja manukahunajoita lukuun ottamatta.

Elävä ravinto ja raakaravinto on luotu alun perin juurikin sairauksien hoitoon, joista kuuluisin on syöpä. Elävän ravinnon ideologiaan kuuluu, että tuoreruokaa ei kypsennetä yli 40°C asteen lämpötilassa, jotta ravinnon entsyymit säilyvät. Elävän ravinnon parhaat palat ovat kymmenet erilaiset tuoreet, herkullisen rapean rouskuvat ja huikean ravinnetiheät vihreät idut ja versot, tiukanmakuinen vehnänorasmehu, suuri määrä vatsaystävällistä ja helposti sulavaan muotoon valmistettua, usein hapatettua tuoretta ja täyttä kasvisruokaa, sekä idea, että kaikki siemenet ja pähkinät tulee liottaa tai idättää ennen käyttöä. Elävän ravinnon tuorepuristetut vihermehut, joissa käytetään muun muassa selleriä, vehnänorasta, korianteria, sitruunaa, kurkkua ja inkivääriä eikä ollenkaan makeita hedelmiä, toimivat idealla, että kun vihannesten kuitu poistetaan ja jäljelle jää nestemäiset ravinteet, imeytyvät ne tehokkaammin elimistöön varsinkin kun nestettä nautitaan suhteellisen runsaasti. Tehojuoma jokatapauksessa hemmottelee ja hoitaa koko elimistöä.

Elimistöä happamoittavia ruoka-aineita, kuten eläinproteiinia ja maitotuotteita sekä joitain kasvikunnan tuotteita tulisi syödä vain 20% osuudella, kun taas elimistöä alkalisoivia ruokia tulisi syödä 80% osuudella, ja niitähän riittää syötäväksi. Tälläinen jako on myös globaalilla tasolla äärimmäisen ympäristöystävällinen ja kaikin puolin viisas ravinto-oppi.

Muista omega-3-6-7-9-rasvahappojen, kuidun, raudan, kalsiumin, magnesiumin, D-vitamiinin, folaatin, E-vitamiinin, C-vitamiinin, B-vitamiinien, sinkin, seleenin, Q10, K2 ja jodin saanti ja turvaudu laadukkaisiin luontaistuotteisiin tarvittaessa. Pidä huolta maitohappobakteerien ja probioottien saannista, suolisto on toiset aivomme. Suolistolle kannattaa myös tasaisin väliajoin antaa lepoa oikeaoppisen paaston avulla.

Jos juot kahvia tai teetä, mitkä jarruttavat ravinteiden imeytymistä elimistössä, yksi kupillinen päivässä tulisi riittää. Jos pidät suklaasta, valitse laadukas tumma suklaa tai tee itse raakasuklaata. Jos elämän ihanien muistojen ja tunteiden sopan vuoksi eli tunnesyömisen tasolla edelleen pidät makeasta, leivo itse terveellisemmät herkut kuten raakakakut - valitettavasti kaupoissa ei vielä myydä terveellisiä juuri sopivasti makeita leivonnaisia kuin ihan siellä täällä.

Viljat ja maitotuotteet ovat ehdottomasti toissijaista ravintoa, mutta esimerkiksi kaura on sallittua, ja maitotuotteista suosi pienissä määrin kirkastettua voita, hapanmaitotuotteita, pitkään kypsytettyjä raakamaitojuustoja, joissa ei kuitenkaan ole liikaa suolaa.

Monet tutkimukset ovat käynnissä kannabiksen CBD-a:n käytöstä, mikä ei päihdytä ja on laillista. Käytä ruoanlaitossa, ja lotraa vapaalla kädellä salaatinkastikkeissa kylmäpuristetulla hampunsiemenöljyllä ja nauti hyvällä mielellä terveellisiä rasvoja sisältäviä kuorittuja hampunsiemeniä.

Janojuomana vesi. Puhdista ja filtteröi kunnallinen juomavesi. Älä juo muovipullotettua vettä ja hanki lasinen suojattu juomapullo. On myös paljon ihania ja hyviä terveysjuomia, joilla voi hemmotella itseä, kuten maitohappobakteerijuomat. Valmista itse mehua vehnänoraasta, luomu selleristä tai porkkanasta. Nauti elektrolyyttipitoista kookosvettä.

Tässä nykypäivän ja tulevaisuuden ammattikokeille ja ravintola-alan yrittäjille kaivattua haastetta ja uusia tuulia sekä ideoita, kun tavalliset ravintolaruoat eivät enää riitä, taso on korkea, ja mieltymykset ovat niin fresh, että vähempi aiheuttaa huonovointisuutta ja puistatusta. Parasta on, että pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, vaan kaikki on jo valmiina ja odottaa vain käytäntöön panemista.

Lisäksi muille aloille riittää tekemistä ja opintosuunnitelmien päivitystä, kun kaupungeista tulisi luoda lähtökohtaisesti terveempiä, rauhallisempia ja viihtyisämpiä paikkoja viettää aikaa ja elää. Öljynporaus tulisi lopettaa kokonaan ja autot tulisi vaihtaa sähköautoihin. Sähköä nyt ei kenenkään pitäisi tuottaa ydinvoimalla enää tällä aikakaudella, sehän on suorastaan noloa. Vesittyneiden, vähäravinteisten salaattien, kurkkujen ja tomaattien ympärivuotisen kasvihuonekasvatuksen, vähäravinteisten viljojen ja perunan överiviljelyn, kuormittavan maatalouden aiheuttamien päästöjen ja vesistöjen pilaantumisen sijaan olisi hienoa nähdä, että Suomessa kasvatettaisiin vaikka sitä huikean ravinteikasta spirulinaa, jota ei sitten tarvitsisi rahdata Kiinasta ja syödä kompensoimaan oman maan ravinneköyhyyttä. Soijaöljyn ja palmuöljyn tuotanto tulisi lopettaa. Ja jotta maailmaan saadaan lihansyömisen kannalta joku älykäs ja eettinen ratkaisu, on ainoa keino valmistaa laboratoriossa bioreaktorissa eläimen kantasoluista pihvejä. Sika on yhtä viisas kuin nelivuotias lapsi. Ei ole mitään järkeä kasvattaa ja teurastaa käsittämättömiä määriä sikoja ja nautoja kyseenalaisissa olosuhteissa ja sellaisesta vanhentuneesta perinteestä luopuminen vapauttaa valtavasti resursseja.

Tyhjäksi jäävät valtavat maatilatilkut voisi kasvattaa takaisin vaikka runsaan monimuotoiseksi terveeksi metsäksi, jonka valtavasta sieni- ja marjasadosta sekä mahdollisuuksista laajenee taas huikeita ideoita ravitsemuksen puolelle, tai alkaa miettimään ekologista ja kestävää tapaa rakentaa oikeita toimivia taloja ja omavaraisia yhteisöllisiä asuinympäristöjä, eikä mitään järjettömiä roundupilla kyllästettyjä ruohonleikkuupihoja, nukkekoteja tai masentavia neuvosto-ajan kerrostaloja, jotka keskittyvät valtavan kalsean ja kylmän sairaalan, muiden palveluiden ja hypermarketin ympärille, jonka sisällöstä vain murto-osa on oikeasti hyvää ja tervettä elämistä palvelevaa tuotetta ja tämähän saa jokapäiväisen elämän tuntumaan lähinnä holokaustilta. Onneksi sentään kierrätys jo melkein osataan hoitaa oikeaoppisesti.

Huomioi vaatteiden, kaikkien kodin tekstiilien ja vuodevaatteiden laatu. Suurin osa nykyään on valmistettu muovisekoitteista, ja niistä irtoavat hiukkaset ovat haitallisia terveydelle. Suosi luomupuuvillaa, villaa, pellavaa, silkkiä, bambua, hamppua, ja opettele huoltamaan niitä - huomaat kyllä, että niitä on huomattavasti mukavempaa käyttää. Valmista itse helposti luonnollisempaa pyykinpesujauhetta. Ota kotiin ilmaa puhdistavia viherkasveja, ja opettele hoitamaan niitä. Tupakoinnin lopettaminen on ehdoton itsestäänselvyys.

Korkean älykkyyden kulttuureissa tärkeä arvo on luonnon ja maailman kanssa tasapainossa ja harmoniassa eläminen ja että kaikki mitä tehdään, luodaan kauniiksi ja kestäväksi. Tämä sääntö ei ole yhtään utopistinen vaan varsin realistinen. Kevennyksenä mieleen tulee vielä meemi, jossa ensimmäisessä kuvassa on huikea roomalaisten ajan ajattelun työn tulos kun me ihmiset vielä osasimme rakentaa tuhansia vuosia kestävän tien, ja seuraavaksi kuva kuoppaisesta soratiestä, jossa alla teksti, jossa lukee: ja sitten tulivat insinöörit.

Käy kaikkialla ja elä, panosta itseesi ja arvosta itseäsi. Käy hieronnassa, jalkahoidossa, akupunktiossa. Toteuta ideoitasi ja arvosta unelmiasi, tavoitteitasi. Matkustele uusiin paikkoihin ja avarra mieltäsi. Nauti elämästä perheen, rakkaiden ja ystävien kanssa. Voi hyvin!

-Maria-