Esittely

Miksi Leikkilä, mistä nimi, mitä logo kuvastaa?

-halusimme tarjota muillekin koirakoille mahdollisuuden päästä tassuttelemaan vapaana metsäalueellamme, koska lähistöltä ei löytynyt tähän mahdollisuutta. On ensiarvoisen tärkeätä, että koirat pääsevät toteuttamaan lajityypillisiä käyttäytymistarpeita! Ja yhtä tärkeätä se, että tämä voidaan mahdollistaa ilman häiriötekijöitä ja varata metsäalue yksityiskäyttöön. 

-ajatuksissa oli monenlaisia nimimiehdotuksia, mutta Leikkilä valikoitui voittajaksi. Se kuvastaa paikkakuntaa sekä metsäalueen tarjoamia kokemuksia. Nimi antaa myös mahdollisuuden laajentaa palveluvalikoimaa, koirametsän ohessa.

-logosta halusin yksinkertaisen, mutta toimintaa kuvastavan. Siitä löytyy sekametsämme sekä nöffin profiili tassuttelemassa, mukaillen omia koiriani.

Kuka yrityksen takana häärää?

Hei!

Olen Mia, ikuinen opiskelija ja uuden tiedon hamuilija. Mielenkiintoni kohteena on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen, niin ihmisten kuin koirienkin osalta. En tyydy yhteen vastaukseen, vaan kartoitan useampia vaihtoehtoja. Tavoitteenani on tarjoja asiakkailleni laaja-alaista osaamistani, niin opintojeni kuin myös omien ja asiakkaideni kokemuksien pohjalta.

Olen työskennellyt ihmisten hyvinvoinnin parissa, erilaisissa työtehtävissä jo parisenkymmentä vuotta. Työkokemusta löytyy sosiaali- ja hoitoalalta aina vauvasta vaariin, monta ihanaa kohtaamista ja elämänkokemusta rikkaampana!

Muiden töiden ohessa ja puolet työurastani, olen toiminut myös hyvinvointialan yrittäjänä. Monelle Lohjalaiselle olen tuttu kasvo Ravintoterapeuttina sekä Terveyskaupan kauppiaana.

Perheeseeni on aina kuulunut koiria ja muutamia pieneläimiä. Pienen hetken lapsena toiveammattini olikin eläintenhoitaja. Sinänsä hassu juttu, koska en ennen viime syksyä ollut ajatellut suunnata opiskelemaan eläinalaa!

2/23 aloitin eläintenhoidon ammattitutkinnon opinnot Taitotalossa. Tutkintonimikkeeni on nyt Eläintenkouluttaja (AT). Valinnaisina tutkinnon osina olen suorittanut Koirien ruokinta (EAT 50 osp) sekä Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen (ELAV 20 osp) opinnot.

Tämä koulutuskokonaisuus tarjoaa mahtavia mahdollisuuksia työstää yritykseni palveluita sekä lisätä koiralähtöisyyttä, niin Koirametsää, että tulevia muita palveluita ajatellen.

Ja mikä parasta, olen ollut täysin oikeilla linjoilla suunnitellessani ja toteuttaessani Koirametsän ympäristöä ja tulevia palveluita!

Omasta kotoa löytyy tällä hetkellä kolme newfoudlandinkoiraa sekä yläkerran asukkina tyttären kääpiöleijonaharjaskani. Näiden lisäksi aikaa kuluu paljon hevosten kanssa, tyttären harrastuksen parissa. Toisena koulutettavana eläimenä minulla olikin valittuna hevonen.

Opinnot ovat vahvistaneet omia ajatuksia monelta osin, tarpeesta kehittää koirien ja ihmisten hyvinvointipalveluita. Molemmat tarvitsevat ja hyötyvät toistensa läsnäolosta!

Mitä vielä;

Toiminut Lohja Mieli ry:n tukikoirakoissa v.2013 lähtien, omien mahdollisuuksien mukaan

Täydennyskoulutus: SPKT®Ohjaaja (sosiaalipedagoginen koiratoiminta) /2021

Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen (20 osp) / 2024 Taitotalo  

Koirien ruokinta (EAT) 50 osp / 2024 Taitotalo

Eläintenhoidon ammattitutkinto (eläintenkouluttaja) /2024


Ravintoneuvoja /2009

Ravintoterapeutti (ravinto- ja fytoterapia) / 2011

Lähihoitaja (sairaanhoito- ja huolenpito) / 2014

Merkonomi / 2017

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto / 2021

Mielenterveyden ensiapu®1 / 2021

Nuoren mielen ensiapu® / 2022